Blog

COMPARAȚIE DE PRETURI ONLINE

Atunci când faci cumpărături on-line, există atât de multe magazine și atât de multe site-uri de comparare a prețurilor încât este greu de spus dacă vei putea obtine cea mai bună oferta. Cum ai putea obține cel mai bun preț pentru cumpărăturile on-line?

Daca doresti cea mai buna oferta, procesul durează per general, plus e nevoie de un pic de muncă și răbdare. În cazul în care le puteti aplica, puteți găsi, în general ceea ce căutați și de a salva o tona de bani. Pe linga acestea, tehnologiile ne ofera unele tehnici bune pentru a găsi oferte de on-line, precum și software și aplicații web care ne pot ajuta.

Motoare de comparare a preturilor

Un site web de comparare a preturilor, numit si agent de comparare a preturilor, shopbot sau un motor de comparare a preturilor, este un motor de căutare pe verticală de care cumpărătorii se folosesc pentru a filtra și de a compara produsele pe bază de preț, caracteristici, recenzii și alte criterii. Scopul acestui instrument este ca, in loc sa mergi din magazin in magazin sa compari preturile, sa faci acest lucru de la birou. Este un avantaj pentru consumatori. Acest lucru genereaza o concurenta mai mare intre retaileri. Cele mai multe site-uri de acest gen listeaza produse cumulate de la mulți comercianți cu amănuntul, dar nu vinde direct produsele în sine. Acestea au contribuit foarte mult la extinderea actuală a industriei de e-commerce. Cu ajutorul acestora cumpărătorii pot compara prețul fiecărui retailerilor, opțiunile de expediere și service pe o singură pagină și selecta comerciantul care oferă cea mai bună valoare totală.

Motoarele de comparare a preturilor oferă comercianților eCommerce posibilitatea de a atrage noi clienți, si de a crește vânzările.

Istorie

Primul agent de comparare a preturilor recunoscut pe scară largă a fost BargainFinder, dezvoltat de Andersen Consulting (acum Accenture). Echipa, condusa de cercetatorul Bruce Krulwich, a creat BargainFinder în 1995 ca un experiment și a publicat-on-line, fără avertisment prealabil site-urile de e-commerce care sunt comparate. Primul agent de cumpărături comercial, numit Jango, a fost produs de Netbot, o companie de pornire din Seattle fondat de Universitatea din Washington profesori Oren Etzioni si Daniel S. Weld. Netbot a fost achiziționată de către portalul Excite la sfârșitul anului 1997. Junglee, un start-up Bay-zonă, pionier, de asemenea, in tehnologia de comparare a preturilor a fost achiziționat de Amazon.com. Cele mai multe dintre acestea nu a atras prea mult atentia publicului.

În jurul anului 2010, aceste situri si-au găsit drumul spre piețele emergente. În special în Asia de Sud-Est a fost un loc pentru multe site-uri noi de comparare a preturilor. A început în 2010, cu CompareXpress în Singapore, iar în următorii ani companii precum Baoxian (China) și AskHanuman (Tailanda) urmat.

Începând cu 2013, piața pentru mai multe site-uri de comparare a prețurilor bazate pe date a fost în creștere, ca mai multe firme cu capital de risc a făcut investiții mari în site-uri de comparare a prețurilor cu platforme orientate spre date mari, inclusiv FindTheBest, Askhanuman, Priceza, Malaezia pe bază de iprice, iar pornire singaporez comparatorul de prețuri Salvați 22.

Agenti de comparare a preturilor

În stadiul de dezvoltare timpurie 1995-2000, agenții de comparare a preturilor au inclus nu numai informatie de comparare a prețurilor, ci și servicii de rating și revizuire pentru furnizori și produse on-line. De exemplu, serviciile precum Bizrate.com furnizau evaluări pentru vânzătorii on-line. Astăzi, site-uri, cum ar fi Epinion.com furniza servicii de analiză și evaluare a produselor. In total, au existat trei mari categorii de servicii de comparare a cumpărăturilor. Mai târziu, prin fuziuni și achiziții, multe servicii au fost consolidate.

Tehnologie

Site-urie de comparare a prețurilor se pot colecta date direct de la comercianți. Comercianții cu amănuntul care doresc să lista produselor lor pe site trebuie sa furnizeze propriile liste de produse și prețuri, iar acestea sunt comparate cu baza de date originală.Site-uri de comparare poate colecta, de asemenea, date printr-un fișier feed de date. Comercianții furnizează informații pe cale electronică într-un format anumit. Aceste date sunt apoi importate de către site-ul web de comparație. Unele întreprinderi terțe părți furnizeaza serviciul de consolidare a datelor din feed-uri, astfel încât siturile de comparare a preturilor nu trebuie să importe de la mulți comercianți datele. Exemple sunt LinkShare, Comisia Junction sau date agregate TradeDoubler. Multe dintre site-uri de cumpărături, cum ar fi Amazon si FlipKart ofera afilierea directa celor care doresc sa devina partener afiliat. Ele oferă propriul lor API partenerului afiliat pentru a arăta produsele lor cu specificațiile pentru site-ul partenerului afiliat. Acest lucru permite site-uri de comparare a prețurilor sa genereze cumparatori și sa câștige comisioane pe baza de trafic.

In ultimii ani, multe soluții software au fost dezvoltate, care permit proprietarilor de site-uri să ia datele de preț de pe siturile de comparare a preturilor pentru a le plasa pe blog-ul. În schimb, proprietarii de site-ul de conținut primesc o mică parte din veniturile obținute de site-ul de comparare a prețurilor. Partea de venit este menționată ca modelul de afaceri.

O altă abordare este de a accesa cu crawlere web pentru prețuri. Acestea scaneaza paginile pentru a prelua prețurile, în loc să se bazeze pe comercianții cu amănuntul să le furnizeze. Această metodă este, de asemenea, numit uneori "răzuire" a informației.

O altă abordare este de a colecta date prin crowdsourcing. Acest lucru permite motorului de comparare a prețurilor de a colecta date de la aproape orice sursă, fără complexitate de a construi o logistica de la instalare date din feed-uri în detrimentul acoperirii mai mici. Site-urile care folosesc această metodă se bazează pe vizitatori care contribuie cu date de stabilire a prețurilor. Spre deosebire de forumuri de discuții, care colectează, de asemenea, efectuate de vizitatori, site-uri de comparare a prețurilor care utilizează această metodă combină date cu intrări aferente și le adăuga la baza de date principală. Contribuitori pot fi recompensați pentru efortul prin premii, bani, sau alte stimulente sociale.

Modele de afaceri

Site-urile de comparare a prețurilor în mod obișnuit percepe nimic de la utilizatori, in schimb genereaza bani de la comercianții cu amănuntul, a caror produse si servicii sunt listate pe site. În funcție de modelul specific de afaceri al site-ului de cumpărături comparație, comercianții cu amănuntul fie plăteasc o taxă fixă, sau plătească o taxă per clic. Există, de asemenea, companii care se specializează în hrana pentru animale de exempu, atunci când produsele sunt expuse pe site-urile lor, ei vor câștiga bani de fiecare dată când un vizitator face clic pe site-ul comerciantului și cumpără ceva.

Preturi mai mari in listare

Unele site-uri compara prețurile de servicii, incluzind si alte costuri cum ar fi de asigurare, carduri de credit, facturile de telefon, și transfer de bani.

Fals și frauda

In utimii ani, site-urile de comparare a preturilor au folosit rețelele de marketing afiliat pentru a atrage clienti. Calitatea scăzută a site-urilor tipice, a condus la practica spam-ului și a fraudei, care este o problemă tot mai mare din punctul de vedere al protecției consumatorilor și calitatii rezultatelor motoarelor de căutare. Algoritmul Google, la moment, posibil ca nici nu ia in vedere site-urile de calitate scăzută în rezultatele căutării.

In alte cazuri site-uri date dau o impresie falsa despre disponibilitatea produsului. In realitate, informatiile sunt doar o agregare a informațiilor disponibile din exterior. Proprietarii de site-uri câștiga rata comision pentru produsele recomandate.

Care sunt situ-rile?

Pentru comercianti de comert electronic, motoarele de comparare a preturilor sunt o oportunitate de a pune produsele în fața cumpărătorilor interesați. Iata lista celor mai principale:

Google Shopping

Produsele prezentate sunt integrate cu platforma Google cu plata-pe-clic, AdWords.

NexTag

NexTag a fost în funcțiune din 1999 și are mai puțin de 30 de milioane de vizitatori în fiecare lună.

PriceGrabber

În plus față de prezentarea produselor de pe site-ul său, PriceGrabber are un instrument de cercetare de piață, care permite comercianților cu amănuntul să urmărească achizițiile consumatorilor și tendințele de stabilire a prețurilor de produs.

Shopping.com

Shopping.com face parte din familia de companii eBay si este un alt mare canal pentru comercianți de a pune produsele lor în fața cumpărătorilor.

Shopzilla

Cu aproximativ 40 de milioane de vizitatori pe luna si o experienta care datează din 1996, Shopzilla este una dintre cele mai bune alegeri pentru comercianți eCommerce în căutarea unor vânzări suplimentare. Acest motor comparație cumpărături are un impresionant 100+ milioane de produse listate.

Deveni

Deveni este un alt lider în spațiul respectiv, permițând cumpărătorilor să compare prețurile, sa citeasca sau sa scrie opiniile, și pur și simplu sa caute cele mai bune oferte de cumpărături online.

Bing Shopping

Acesta oferă partial gratuit listarea unor produse care apar direct pe paginile cu rezultate ale căutării.

Pronto

Cu aproximativ 70 de milioane de listări de produse sortate și milioane de vizitatori lunar, Pronto cu siguranță merita luat in considerare de comerciantii cu amanuntul.

Search

În plus față de afișarea de produs și de preț comparații, Search poate ajuta pe cumpărători să descopere noi produse in rezultatele personalizate.

Amazon

Din punct de vedere tehnic Amazon nu este un motor de comparare a preturilor dar acestea lucreaza într-un mod similar.

In Romania:

Compară prețurile (www.compara-preturile.com)

COMPARĂ PREȚURILE  este un site inovativ  care ajuta sa economisesti timp si bani pentru a cauta cea mai buna solutie oricarei exigente, atat pentru companii cat si pentru consumatorii de zi cu zi. Compara-preturile.com ajuta firmelor sa-si gasesac clientii si clientilor sa-si gaseasca experti, profesionisti pe masura.

Sfaturi pentru a avea de cistigat la cumparaturi online

Fii răbdător

Cel mai bun lucru pe care il puteti face este să aveți răbdare. Atunci când primul iPhone a ieșit prețul a scăzut în termen de câteva luni pentru a aduce mai multe vânzări. Fiind primul care a avea un produs înseamnă întotdeauna ca veti plati mai mult. Intodeauna puteți alege produse abia utilizate pe Craigslist, eBay, 999 si alte site-uri de revânzare on-line la un pret mai ieftin. In plus puteti astepta momentul potrivit legat de trecerea sezonului ori venirea unor sabatori.

Monitorizeaza ofertele si studiaza fluctuatia

Unele dintre cele mai bune reduceri provin de la News letters venite pe e-mail. Aboneaza-te, configureaza filtru casutei postale si oportunitatile vor veni.

 

Utilizați Plug-in-uri de comparare a preturilor

Nu este nevoie sa vizitati mereu siturile pentru a avea cele mai bune oferte. Acum exista instrumente de genul la InvisibleHand pentru a primi notificări automate cu privire la diminuarea preturilor. Acestea ofera posibilitatea de a seta intervalul de verificare si introduce valoarea dorita conform preferintelor.

Cupoane si coduri promotionale

Verificați întotdeauna daca aveti disponibile cupoane sau coduri promoționale atunci când faceti cumpărături on-line.

Tehnici de analiză Preț

La orice achiziție de bunuri sau servicii, este necesara o anumita analiză a ofertelor. Există mai multe moduri de a analiza stabilirea prețului unui produs sau serviciu. Unele dintre tehnicile recomandate includ:

Comparație între oferte

Evident, aceasta este una dintre cele mai bune mijloace. Din mai mulți furnizori de acelasi produs, putem determina dacă un anumit preț este rezonabil. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude analiza pretului total. Cea mai mică sumă nu intodeauna reprezenta cel mai mic pret, pot exista costuri aditionale.

Comparație fata de cotațiile anterioare

În anumite condiții, poate fi cel mai eficient de a compara cu cotațiile recente (cu ultimele 24 de luni) pentru același produs sau serviciu pentru a determina viabilitatea cotației curente.

Prețuri stabilite prin lege sau de regulamente

Uneori, prețurile sunt stabilite printr-o lege sau regulament. Atunci când se întâmplă acest lucru, există de obicei o "declarație" de un anumit tip care face referire la structura de tarifare. Acest lucru trebuie să fie menționat la achiziționarea unor astfel de elemente.

Compararea cu articole similare

Atunci când un produs sau un serviciu este unic, este posibil de a compara cu unele produse sau servicii similare. Principalul este ca acesta sa satisfaca nevoie cumparatorului.

Compararea cu Etalonul brut

Această tehnică folosește o comparație între elemente pe baza asemănărilor măsurabile, cum ar fi costul pe cai putere sau prețul per eșantion de test. O explicație a asemănărilor trebuie să însoțească această analiză.

Pe final

 Să sperăm că informatia prezentata va fi utila la identificarea celor mai bune oferte disponibile pe piata. În toate situațiile, personalul pentru achiziții va fi bucuros să vă ajute.

Succes!

Distribuie această postare:

Comentarii