Blog

8 modalităţi prin care inovaţiile tehnologice au influenţat evoluţia afacerilor

Rata exponenţială de dezvoltare şi adaptare a tehnologiei este atât de rapidă încât, fie că suntem pregătiţi sau nu, acest val al inovaţiilor ne inundă. Noutăţile tehnologice au schimbat toate aspectele legate de modalităţile de operare ale oricărei afaceri, lucru care niciodată, de-a lungul timpului, nu s-a petrecut într-un ritm atât de alert.

Iată 8 feluri în care inovaţiile tehnologiei au modificat radical lumea afacerilor:

 

    Cloud computing 

Termenul cloud computing reprezintă un nou brand în lumea dezvoltatorilor de software/programe, descriind, practic, felul în care va arăta lumea informatică în viitor. Conceptul implică accesarea, la cerere, prin Internet, de diverse resurse hardware şi software. Cu alte cuvinte, o companie aparţinând domeniului IT care deţine astfel de resurse (servere, infrastructură, aplicaţii etc.) va pune la dispoziţia altor companii aceste resurse sub forma serviciilor.

Avanatajele tehnice ale cloud computing-ului includ: agilitate, mobilitate, capacitate mare de stocare, viteză de reacţie, siguranţă sporită a datelor, capacitate mare de stocare a datelor, putere mare de procesare şi memorare. Avantajele de natură comercială ale cloud computing-ului sunt transformarea costurilor de capital în costuri operaţionale, reducerea/eliminarea departamentului de IT şi dimensionarea costurilor în funcţie de nevoi.

Aşadar, cloud computing-ul facilitează companiilor transferul unor operaţiuni în servere accesibile prin Internet, fapt care permite companiilor mai mici/debutante să acceseze resurse la care, în trecut, nu ar fi putut avea acces din cauza costurilor extrem de piperate.

 

    Soluţiile mobile

Utilizarea telefonului mobil este extrem de importantă în prezent şi aproape orice aspecte ale unei afaceri se pot manipula la distanţa dacă smartphone-ul sau tableta de pe care se efetuează operaţiunile are instalate aplicaţiile necesare.

Orice operaţiune legată de marketing de conţinut, relaţii cu clienţii, facturare, etc. se poate finaliza cu câteva click-uri.  Utilizarea telefoniei mobile nu se referă doar la antreprenori, ci, într-o egală măsură, la clienţi şi consumatori.  Aceştia utilizează tot mai mult smartphone-ul pentru cumpărături, pentru a găsi anumite companii sau pentru a împărtăşi experienţele cu persoanele din reţelele proprii.

 

    Segmentarea clientelei

Având la dispoziţie un flux tot mai mare de date, în ziua de azi, a devenit extrem de uşoară înţelegerea segmentului de clienţi pentru o anumită afacere. Expansiunea rapidă a diverselor servicii analitice permite segmentarea clientelei pentru a obţine rapid un anumit public-ţintă şi anumite categorii de clienţi.

 

    Conectivitatea

Tehnologia a facilitat şi o creştere vertiginoasă a uşurinţei cu care putem ţine legătura unii cu ceilalţi: avem posibilitatea de a comunica în timp real cu colegii de muncă/angajaţii prin text sau video, de asemenea, putem transmite mesaje promoţionale clienţilor. Evoluţia tehnologiilor mobile se îmbină armonios cu programele de comunicare, rezultatul fiind o hiper-reţea de informaţii în timp real.

 

    Scăderea costurilor şi creşterea funcţionalităţii

În prezent, există o piaţă a cumpărătorului când vine vorba despre soluţii software pentru afaceri, iar numărul antreprenorilor specializaţi în acest domeniu a crescut exponenţial. Soluţiile de programare au costuri tot mai competitive şi, de cele mai multe ori, sunt îndeajuns de uşor de utilizat, încât companiile să nu mai necesite angajarea unor specialişti care să se ocupe de administrarea acestora.

 

    Globalizarea pieţei afacerilor

În trecut, o afacere depindea exclusiv de clienţii şi consumatorii locali pentru a putea supravieţui şi pentru a se putea dezvolta. Internetul a deschis o poartă înspre o paletă extrem de vastă a posibilităţilor pentru antreprenori, facilitând comunicarea şi vânzarea serviciilor lor la o scară globală.

 

    Marketingul online

În ziua de azi, nu ne mai surprinde faptul că orice companie are propriul website. Toţi consumatorii şi potenţialii clienţi navighează pe Internet, astfel că este de-a dreptul impetuos necesar ca o afacere să existe şi în mediul online. Competiţia este la nivel global, aşadar companiile trebuie să deţină capacitatea de a furniza clienţilor toate dorinţele şi nevoile lor. Pentru aceasta, sunt importante chestionarele, sondajele de opinie, secţiunea de feedback şi de comentarii pentru a putea monitoriza îndeaproape tot ce îşi doresc consumatorii.

 

    Publicitatea online

Internetul oferă companiilor oportunitatea de a-şi promova serviciile şi produsele în orice parte a lumii iar, astfel, orice afacere poate atinge milioane de potenţiali clienţi din întreaga lume prin intermediul publicităţii online şi prin utilizarea tehnologiei SEO.

 Publicitate online

Tehnologia şi inovaţiile sale sunt asemenea unui val cu care putem alege să ţinem pasul sau, în caz contrar, ne va doborî. Avansarea tehnologiei nu îşi va încetini ritmul, iar companiile care nu se adaptează vor rămâne în urmă, spre deosebire de cele care intră în această horă a evoluţiei pentru a-şi putea culege în viitor răsplata succesului.

 

Distribuie această postare:

Comentarii